WAT IS DE WIEKIESJIJ-VERKIEZING?

De Wiekiesjij-verkiezing is een methode waarmee u op een veilige en anonieme manier ondernemingsraadverkiezingen kunt organiseren. Via een e-mail of papieren brief ontvangen kiezers een stemcode. Deze stemcode wordt gebruikt om op de, externe verkiezingswebsite anoniem en veilig te stemmen.

Tijdens het hele proces van de ondernemingsraadverkiezing neemt uw persoonlijke verkiezingsmanager u veel werk uit handen en staat altijd standby voor vragen of problemen.

offerte-edemocracy


Voordelen

ONTZORGEN

Wij zorgen voor het opzetten van de OR-verkiezing en begeleiden de ondernemingsraadverkiezingen met volledige support en zorgen voor snel resultaat.

PROFILEREN OR-KANDIDATEN

Medewerkers kiezen hun kandidaten op basis van een helder profiel met een duidelijke omschrijving van inhoudelijke argumenten.

CONTACT MET ACHTERBAN

Bij belangrijke beslissingen is het van belang dat de achterban gemakkelijk toegang heeft tot de informatie. Dit kan via de pc, tablet en
mobiel.

Verkiezingsproces

Wiekiesjij verkiezingsproces (1)

VEILIGHEID EN ANONIMITEIT

BEVEILIGDE SERVER

Wij maken gebruik van sterk beveiligde servers en een beveiligde verbinding met SSL-certificaat.

GECERTIFICEERD

Wij worden jaarlijks gecertificeerd door een extern bureau. Zij zijn gespecialiseerd is in privacy en veiligheid.

ANONIMITEIT GEGARANDEERD

Wij maken gebruik van unieke stemcodes welke niet worden opgeslagen waardoor de anonimiteit gewaarborgd is.

SOFTWARE VOLDOET AAN WETTELIJKE VOORSCHRIFTEN

Met onze dienst weet u zeker dat uw ondernemingsraadverkiezingen geheel volgens de wet op de ondernemingsraden, aanbevelingen van de SER en internationale standaarden voor digitaal stemmen, worden gerealiseerd.

Functionaliteiten

Kandidaatprofielen

Elke ondernemingsraad-kandidaat heeft een profielpagina waar hij/zij zichzelf uitgebreid kan presenteren en zijn/haar inhoudelijke argumenten duidelijk kan maken. Medewerkers krijgen toegang tot de profielen en kunnen op deze manier de kandidaten vergelijken om vervolgens hun keuze goed te kunnen maken.

Klik op de afbeelding hiernaast om een voorbeeld van een volledig profiel te zien.

Matthijs-profiel-Wie-Kies-Jij

Stemverloop OR-verkiezing

Wanneer de verkiezing gesloten is, kunt u het stemverloop van de verkiezing bekijken en zien hoeveel stemmen er zijn uitgebracht.

In de figuur hiernaast ziet u dat het stemverloop de tweede dag terugloopt. Wij kunnen dan een herinneringsmail sturen naar alle stemgerechtigden (i.v.m. de anonimiteit), zodat uw achterban herinnert wordt om te stemmen. In de grafiek zie je een duidelijke stijging in het opkomstpercentage na het versturen van de herinnering op dag 2. Samen zorgen wij voor een zo hoog mogelijk opkomstpercentage.

Verkiezingsuitslag

Sociale media integratie

U kunt er voor kiezen om stemmers direct na de uitgebrachte stem de optie te geven het bericht te delen via social media (Facebook, Twitter en Linkedin), bijvoorbeeld met het bericht ‘Ik heb zojuist mijn stem uitgebracht voor de OR-verkiezing’. Zo creëert u meer zichtbaarheid voor uw verkiezing. U kunt de sociale media integratie aan- of uitzetten.

Sociale-media-integratie-2

Verkiezingsuitslag

In een helder overzicht kunt u in één oogopslag zien wie de verkiezingen gewonnen heeft. Daarnaast kunt u de tussenstand aflezen, hoeveel medewerkers hebben gestemd en wat het opkomstpercentage is. De verkiezingsuitslag vindt u terug in een PDF- of Excel-document.

Voorbeeld fictief bedrijf

Stemgerechtigden:                         200

Aantal uitgebrachte stemmen:   146

Ongeldige stemmen:                     n.v.t.

Zetels:                                                2

Opkomstpercentage:                     73%

Aantal-uitgebrachte-stemmen

Verkiezing toevoegen aan intranet

De verkiezingssite kan worden geïntegreerd in het intranet of interne netwerk van uw bedrijf. Natuurlijk wordt ook dit goed beveiligd.

feature-integration

Uitnodiging per brief  (optioneel)

Wij sturen de uitnodiging om te gaan stemmen natuurlijk het liefst per e-mail omdat dit kostenbesparend werkt en beter voor het milieu is. Maar de stemuitnodiging kan ook per brief verzonden worden. In deze uitnodiging staat een stemcode waarmee de werknemer via de website kan stemmen.

wie-kies-jij-Envelop

SMS herinnering (optioneel)

Met onze sms-module kunt u uw medewerkers snel en simpel aansporen de profielen te bekijken en te gaan stemmen.

iphone-liggend-sms-notificatie-3-1000x488